fredag 22 januari 2010

Lite helgmat kanske...?

Förrätt nr 1. Pilgrimsmussla m parmesan ost.
På bilden är den serverad m risotto, men den lät jag bli att lägga upp på min tallrik.
Jag stekte pilgrimsmusslorna och lade på en liten bädd av bladspenat. ringlade lite olivolja och malde svartpeppar över. En bit parmesan fick kröna verket. Enkelt!!


Förrätt nr 2. Avokadobåt.
Jag skar crabsticks i bitar hade i en matsked hackad rödlök och lite dill. Sedan hade jag i majonnäs och creme fraiche och smakade av med salt och citronpeppar.

Huvudrätt.
Räkor och kräftor med aioli gjord på majo och creme fraiche.
Efterrätt.
LCHF pannacotta m jordgubbssås.
Tyvärr så lyckades jag inte ta ngn bild, efterrätten slank ned innan kameran hann fram... =)
Jag googlade lchf panna cotta och fick upp ett jättebra recept. Till såsen kokade jag ngr jordgubbar som jag sedan mixade...klart, kan inte bli lättare.



tisdag 19 januari 2010

McDonalds.


När vi ska ut och äta med barnen så blir det oftast McD. Det är ju inte så enkelt att veta vad det man äter innehåller , kolhydrater smyger ju in sig var som helst. På den här sidan så kan ni pussla och se vad ni stoppar i er. Om ni liksom jag har McDonalds tokiga barn!

måndag 18 januari 2010

Tjihoo!



Nu jäklar!!

Enligt vågen i badrummet så har jag tappat 2 kilo på en vecka.

Precis den moroten jag behöver. Nu kör vi vidare!!

söndag 17 januari 2010

Annas smarriga våfflor.

I dag lördag blev det våfflor till efterrätt, jag tog ett recept på lchf-pannkakor vilket gick jättebra. De blev lite sladdriga men höll ihop bra och blev goda. Jag åt dem med mycket grädde och blåbär, mums.
Här kommer receptet.
4 ägg
1 dl vatten
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk (finns på glutenfritt hyllan i affären)
50 g smölt smör
Salt efter smak
Blanda allt i en skål, låt det stå och dra i minst 15 minuter Värm våffeljärnet och ta eventuellt i smör om du har ett järn det lätt fastnar i. Börja grädda, ta sedan ur de färdiga våfflorna och lägg dem på galler för att svalna. Servera med mycket grädde och bär, ät och njut.