Ingredienser (4 portioner/st.)
400 gram spenat
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 st äggulor+ 1 dl vispgrädde
400 gram spenat
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 st äggulor+ 1 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
6 st kokta skalade ägg.
6 st kokta skalade ägg.
Gör så här
Koka äggen och skala dem.
Tina spenaten i micron och fräs den i en kastrull i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka 5 min.
Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Vispa ihop äggulor och 1 dl grädde, red av soppan med detta (den får inte koka sen). Smaka av med vitpeppar och ev. salt.
Servera 3 ägghalvor per person.
Koka äggen och skala dem.
Tina spenaten i micron och fräs den i en kastrull i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka 5 min.
Tillsätt grädde och ev. lite mer vatten. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Vispa ihop äggulor och 1 dl grädde, red av soppan med detta (den får inte koka sen). Smaka av med vitpeppar och ev. salt.
Servera 3 ägghalvor per person.