HET KYCKLING M VARMA GRÖNSAKER.
Het kyckling 4 port
3 kycklingfileér
3 kycklingfileér
1 gul lök
1 kinesisk vitlök
1 tsk torkad chili
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
ev. lite vatten beroende på mängd sås man vill ha
2 msk chilisås
4 msk tomatpurésmör/olja
Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner den torkade chilin och låt allt fräsa någon minut. Dela kycklingen i mindre bitar, 3×3 cm är ganska lagom. Fräs de i smör i en stekpanna tills de fått färg runt om. Blanda sedan ner kycklingen med löken i kastrullen. Blanda ner grädde, créme fraiche, chilisås och tomatpuré. Blanda och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med mer chili, salt och peppar.
Börja med att hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner den torkade chilin och låt allt fräsa någon minut. Dela kycklingen i mindre bitar, 3×3 cm är ganska lagom. Fräs de i smör i en stekpanna tills de fått färg runt om. Blanda sedan ner kycklingen med löken i kastrullen. Blanda ner grädde, créme fraiche, chilisås och tomatpuré. Blanda och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av med mer chili, salt och peppar.
Medan grytan puttrar kan man göra grönsakerna.
2 rödlökar
1 röd paprika
500g bladspenat
olja
Skiva paprikan och löken i tunna skivor. Fräs mjuka i olja i en stekpanna. Precis innan servering, blanda ner spenaten och rör runt.
Skiva paprikan och löken i tunna skivor. Fräs mjuka i olja i en stekpanna. Precis innan servering, blanda ner spenaten och rör runt.
Recept är hämtat från den här sidan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar