Ingredienser: 200 gram finhackad bacon och/eller sidfläsk
Dressing:1 dl majonnäs
1/2 dl Creme Fraiche
1 knapp matsked fransk senap
En matsked citron
Svartpeppar
Gör så här
Knaperstek ca 200 gram finhackad bacon och/eller sidfläsk. Kör på försiktig värme och lång tid så att du kan använda stekflottet i salladen. Medan fläsket steks blandar du en dressingen.Rör ner en finhackad lök, gärna rödlök. Tillsätt finstrimlad kål tills konsistensen är bra. Rå blomkål är nog bäst, men finstrimlad vitkål fungerar också bra. Använder du rödkål bör du slaka den snabbt i hett vatten. Då blir den lite ätvänligare. Slå ner det avsvalnade fläsket i salladsskålen, rör om och smaka av. Är salladen väl syrlig tillsätter du mer majonnäs, är den väl rund i smaken spetsar du med senap/citron. Salladen går att äta direkt men smakar bäst dagarna efter. Förvaras i kylskåp med plast över skålen. Den håller sig bra i fyra, fem dagar.
Tips:Ät salladen med stekta tyska småkorvar. Nürnberger Rostbratwurst är en av mina favoriter. Den har en fettkvot på över 2 och endast 1 gram kolhydrat per hundra gram korv. En stark sockerfri senap hör till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar